Lökmarmelad tricolore

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

Gott till både kallskuret och varmt kött, kanske rentav till skekt fisk Gör gärna stor sats för den håller sig i månader i kylen.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 rödlökar
  • 0,5 st purjolök
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl ljus sirap
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • Instruktioner

    1. Skala de gula och röda lökarna och skiva dem.
    2. Ansa, skölj och strimla det gröna från purjolöken.
    3. Hetta upp oljan i en kastrull och låt löken mjukna, utan att få färg, ca 10 min.
    4. Tillsätt sirap, salt och peppar och rör om ordentligt så att allt blandas.
    5. Häll till sist i vinägern och blanda.
    6. Lägg upp i skål eller väl rengjord burk om den skall förvaras länge.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben