Mezze Penne Tricolore Peperonata e Pollo

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Den här rätten var ursprungligen en sideorder, som serverades på vår restaurang Döden i Grytan. Eftersom rätten passade så bra med pasta har jag gjort om den till en syrlig och matig tomatsås med en del styrka som får en speciell karaktär av den söta paprikan. Den stora mängden grönsaker i såsen gör att den passar utmärkt med Penne med smak av tomat och spenat. Såsen har dessutom en krämig karaktär trots att den inte innehåller grädde vilket gör att den fyller rören på ett fint sätt, säger Christian Campogiani, samarbetspartner till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

Ingredienser

  • 400 g Barilla Mezze Penne Tricolore
  • 400 g kycklinglårfilé
  • ½ dl olivolja
  • 2 torkade peperoncini
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ gul lök
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    Värm olivoljan i en stekpanna och lägg i smulad peperoncini, finhackad vitlök, kyckling och salt. Stek tills kycklingen får fin yta. Lägg i löken och stek tills den blivit genomskinlig. Lägg i paprikan. Tillsätt tomatpuré och vatten, salta. Låt stå och puttra på låg värme tills paprikan blivit mjuk. Koka pastan och blanda ihop.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben