Penne med älgskav och lingonsky

Serverar: 2 portioner

Obs! receptet är för 2 personer.

Ingredienser

  • 1/2 purjolök i skivor
  • 5 skogschampinjoner skivade
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 paket älgskav, 240 g
  • 1 1/2 dl öl
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 4 krossade enbär
  • 2 tsk maizenaredning brun/ljus
  • 2 msk lingon
  • Instruktioner

    1. Fräs purjo och svamp 2 minuter i smör och olja i en liten panna.
    2. Lägg i skavet, bäst om det är halvtinat, fräs och rör om till flagorna skiljs åt. Häll på öl.
    3. Koka upp (OBS! ölet skummar) och sjud sedan under lock i 3-5 minuter. Smaka av med salt, peppar och enbär.
    4. Red skyn med maizenaredning. Lägg i lingonen. Serveras med kokt penne eller annan pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben