Penne med älgskav och lingonsky
Serverar:
2 portioner
Obs! receptet är för 2 personer.
Ingredienser
1/2 purjolök i skivor
5 skogschampinjoner skivade
1 msk smör
1 msk olja
1 paket älgskav, 240 g
1 1/2 dl öl
1/2 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
4 krossade enbär
2 tsk maizenaredning brun/ljus
2 msk lingon
Instruktioner
Fräs purjo och svamp 2 minuter i smör och olja i en liten panna.
Lägg i skavet, bäst om det är halvtinat, fräs och rör om till flagorna skiljs åt. Häll på öl.
Koka upp (OBS! ölet skummar) och sjud sedan under lock i 3-5 minuter. Smaka av med salt, peppar och enbär.
Red skyn med maizenaredning. Lägg i lingonen. Serveras med kokt penne eller annan pasta.
Liknande recept
Penne prosciutto
20 min
4
Penne all'arrabbiata (rasande pennor)
5
3-4
1
Rotfruktsgratäng med älgskav
3.7
1 h
4
2
Penne med bacon och kryddig korv
4
40 min
4
Penne Romana
5
4
Mezze Penne Tricolore alla Burina
20 min
4
1
Penne Rigate Affumicate
4
30 min
4
Gratäng med penne och köttfärs
4
Kantarellstuvad Älgskav
2 h
6-8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!