Penne Romana

Serverar: 4 portioner

Pastasås med citronmarinerad kyckling i gräddsås!

Ingredienser

  • 300-400 g penne-pasta
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 250 g färska champinjoner
  • 2 msk smör
  • 3/4 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk rivet citronskal
  • 2 msk finhackad persilja
  • Citronmarinad
  • 1 ½ dl olivolja
  • ½ dl pressad citronsaft
  • Instruktioner

    1. Blanda samman citronmarinaden. Lägg i kycklingfiléerna och låt stå i kylen några timmar. Sila bort marinaden och skär filéerna i kuber, 2*2 cm stora. Skiva champinjonerna. Fräs kyckling och champinjoner i smöret i en stekpanna. Salta och peppra. Tillsätt grädden och buljongtärningen. Låt koka några minuter. Tillsätt rivet citronskal. Strö över lite finhackad persilja.
    2. Servera till kokt pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben