Penne med ricotta, rosmarin & pinjenötter

Serverar: 2 portioner

Lika gott som enkelt! Om du vill ha en ännu lite nyttigare lunch så kan pastan ersättas med fullkornspasta.

Ingredienser

  • 200 g penne rigate, eller annan pasta
  • 6 tsk pinjenötter
  • 1 klick smör
  • 3 msk olivolja
  • Färska grovhackade rosmarinskott
  • 1 dl färsk ricotta
  • 1 msk färsk riven parmesan
  • Instruktioner

    1. Koka pastan i saltat vatten, aningen kortare än anvisningen på förpackningen, eftersom den efterkokar lite. Häll av nästan allt vatten.
    2. Stek pinjenötterna i smör och olja tills de har fått en gyllene färg, tillsätt rosmarin och ta stekpannan från plattan.
    3. Häll i pastan och ev lite av kokvattnet. Klicka i ricottan och rör om. Lägg upp pasta­rätten och strö över parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    cgubb03 11 november 2009

    Wow! Helt gudomligt gott och superlätt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben