Päronbullar med ricotta, pinjenötter och choklad

Serverar: 40 portioner

Bullarna är fyllda med en spännande smakkombination av färskost, päron och choklad. Pinjenötter och pärlsocker gör dem extra goda.

Ingredienser

  • 1 sats grunddeg
  • 40 pappersformar
  • Fyllning
  • 2 stora päron
  • 4 msk strösocker
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 200 g ricottaost eller annan färskost, t ex kesella
  • 100 g grovt hackad choklad
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Pärlsocker
  • 50 g pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Gör grunddegen.
    2. Fyllning: Skala och skär päronen i små tärningar och blanda dem med socker.
    3. Dela degen i två delar. Kavla ut en del till en 35x50 cm stor platta. Bred hälften av smör och färskost på degen. Strö över hälften av chokladen.
    4. Fördela päronbitarna över degen och vik ihop degen från långsidan. Kläm ihop kanten och skär upp varje bit i ca 20 remsor. Tvinna och rulla ihop dem till bullar. Lägg dem i pappersformar. Gör på samma sätt med den andra deghalvan. Låt jäsa 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 250°.
    5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och pinjenötter.
    6. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben