Kantarellstuvad Älgskav

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 2 timmar

Denna gång försökte jag blanda älgskavet med kokt tagliatelle och det blev riktigt gott.

Ingredienser

  • ca 800 g älgstek
  • 150 g gula kantareller
  • ½ purjolök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk torkad persilja
  • 1 msk örtsalt
  • 1 tsk seltin
  • ½ tsk malen vitpeppar
  • ½ tsk malen svartpeppar
  • 3 dl grädde 40%
  • ½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Börja med att ta fram älgköttet kvällen innan så det får halvtina ca 8 timmar i kylskåpet. Skär sen köttet i tunna skivor och placera dom en och en på fat. Låt dom tina i rumsvärme ca 1 timme.
    2. Stek skivorna i omgångar ca 1 minut på var sida och flytta över på fat.
    3. Stek sen den sköljda och skivade purjolöken samt kantarellerna. Krydda och tillsätt den hackade paprikan, grädden och vattnet.. Flytta över köttet till stekpannan med lök/svampblandnigen. Kolla köttet lite då och då om det är lagom mört. Smaka av och låt puttra sakta under lock under tiden du kokar tagliatellin.
    4. Häll av vattnet och blanda allt tillsammans. Servera med goda grönsaker som du tycker om. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben