Renskavsgryta med äpplen

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta var en underbar rätt. Man kan även använda sig av älgskav.

Ingredienser

  • 1 pkt renskav ca 250 g
  • 1 lök
  • 2 äpplen
  • 1 msk margarin
  • 1 burk kantareller ca 200g
  • 2 dl kaffegrädde
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 8-10 enbär
  • persilja
  • Instruktioner

    1. Tina köttet så det går att skära i bitar. Skala lök och äpplen. Riv dem grovt.
    2. Smält fettet och lägg i köttet och bryn det lätt. Tillsätt lök, äpplen och svamp. Låt fräsa några minuter.
    3. Häll på grädde och vatten. Salta och peppra. Tillsätt krossade enbär. Låt småkoka på svag värme i ca 10 min.
    4. Servera rätten med ris och överströdd persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben