Vild röra

Serverar: 2 portioner

Smarrigt!

Ingredienser

  • 1 paket ren- eller älgskav
  • 1 gul lök
  • 150 g champinjoner, gärna färska
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk fransk senap
  • 1-2 msk chilisås
  • Instruktioner

    1. Skär det halvtinade köttblocket i breda strimlor. Fräs dem i lite fett, sära på köttet med en gaffel och lägg det i en gryta.
    2. Skiva svampen och hacka löken. Fräs detta i resten av fettet. Lägg det i grytan.
    3. Salta, peppra och tillsätt timjan. Blanda ner crème fraiche, senap och chilisås. Sjud röran i ca 5 minuter.
    4. Bjud med kokt ris (blanda gärna hackad röd paprika i riset) eller potatis och någon grönsak.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tiol 18 februari 2009

    Kanongod renskavsgryta:o) Både jag o maken ger denna rätt högsta betyg, härliga smaker. Vi åt den med potatismos och lite lingonsylt till, det var så otroligt gott. Tusen TACK för detta recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben