Nallemammas vilda pepparbiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Jättegoda!! Man kan göra dem på nötfärs också om man vill!

Ingredienser

  • 500 gr viltfärs älg eller rådjur (även nöt färs)
  • 1 ägg
  • ½ tsk smulad timjan
  • 1 msk fransk senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl matlagnings grädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör till stekning
  • Såsen
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 3 msk finhackad persilja själkar
  • 1 msk smör
  • 2 msk krossad grönpeppar
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 msk soja
  • 1 tsk torkad dragon
  • Maizena till redning
  • Instruktioner

    1. Blanda köttfärsen med övriga ingredienser Forma biffar som steks i smör i medelvarm panna…
    2. Såsen: Finhacka löken o fräs i smör tillsammans med de finhackade persiljestjälkarna tillsätt de grovkrossade grönpepparn, slå på vatten och grädde koka upp med lite maizena löst i lite vatten krydda med dragon o låt såsen sjuda sakta 5 minuter salta efter smak, lägg i biffarna så dem får puttra lite i såsen. Stekt potatis o tomat sallad e jätte gott till!!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Nallemamma 14 april 2008

    HMM Undrar vem som gav mig 4 stjärnor här men inte skrivit något??? hade varit kul att få veta de??

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben