Vild Köttfärspaté med ris och svamp

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Denna gör jag på rådjursfärs och den är mycket saftig och god. Kan ätas både varm och kall.

Ingredienser

  • 1 dl ris
  • 1/2 dl torkade kantareller
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 8-10 oliver
  • 2 msk torkad persilja
  • 1 msk torkad mynta
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk socker
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk viltfond
  • 850 g rådjursfärs
  • 2 ägg
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk salt
  • 1 1/2 dl turkisk youghurt 10%
  • Instruktioner

    1. Koka riset och kantarellerna i vatten 20 min. Häll bort ev. överflödigt vatten.
    2. Fräs den hackade löken en stund och tillsätt de skivade oliverna, smulade persiljan och dragonen och låt fräsa med en stund.
    3. Blanda till en jämn smet med resten av ingredienserna.
    4. Ös smeten i en smord avlång form och grädda 1 timme i 175 grader i nedre delen av ugnen. Gott till kokt potatis och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben