Vild Kyckling

Serverar: 2 portioner

Enbär, hallon och messmör gör att det blir en jättegod viltsmak

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vatten och 1-2 msk kalvfond
  • 3 msk Créma de balsamico hallon
  • 15 krossade enbär
  • 2-3 tsk maizena majsstärkelse
  • Tillbehör
  • 2-3 palsternackor
  • 2-3 msk olja
  • 2 krm salt
  • Ruccolasallad
  • Messmörscréme
  • 2 msk messmör
  • 1 msk crème fraiche
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250º Skala, dela och koka palsternackorna i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av vattnet. Lägg dem i en ugnfast form och ringla över lite olja och salta. Rör om och stek i ugnen 5-10 minuter eller tills de fått fin färg. Salta, peppra och bryn filéerna runt om i en stekgryta eller stor stekpanna. Rör ner vatten, fond, hallonbalsamico och de krossade enbären i grytan. Sjud under lock 10 minuter. Vänd filéerna efter halva tiden. Rör ihop messmörscrémen. Ta upp filéerna. Red av skyn med maizena ut rört i lite vatten och låt det koka upp. Smaka eventuellt av med lite mer kalvfond och häll på mer vatten om skyn blir förtjock. Skiva kycklingfiléerna och servera med palsternackor, ruccola, sky och messmörscréme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben