Vild kyckling

Serverar: 4 portioner

En god och mustig gryta. Kycklingen kan bytas ut mot oxgrytbitar för att få ännu mera vild smak.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Rapsolja eller smör till stekning
  • Salt
  • Pepparmix
  • 1 gul lök
  • 2 dl rött vin
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk vilt & kantarellfond
  • 10 krossade enbär
  • 2 msk kinesisk soya
  • 4 tsk färsk rosmarin
  • 1 dl lingon, färska eller djupfrysta
  • Maizena till ev. redning
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i mindre bitar, krydda och stek dem tills de får färg. Skala och hacka löken, låt den steka med kycklingen.
    2. Blanda creme fraiche, vin, vatten, fond, soya, rosmarin och krossade enbär i en traktörpanna. Lägg i kyckling och lök. Låt puttra under lock ca 15 minuter. Red av med maizena om såsen verkar för tunn.
    3. Strö över lingonen. Om de är djupfrysta låt dem tinas upp i såsen före serveringen. Servera med lättkokta grönsaker, pressad potatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben