Anders Älgskavs gryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god variant jag drog ihop när jag missat köpa bladspenat men det gick fint ändå.

Ingredienser

  • 700 g älgskav
  • 1 purjolök
  • 200 g champinjoner skivade
  • 2 röda smala paprikor
  • 2 gröna sivri paprika
  • 2 vitlöks klyftor
  • 3 dl mellan grädde
  • 6 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 3 tsk paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • 1 krm cayenne peppar
  • 1 msk maggi soja
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk socker
  • Maizena till redning
  • Instruktioner

    Bryn ock krydda älgskaven och gör detsamma med champinjonerna. Skiva purjolöken och paprikorna och tillsätt i grytan. Tillsätt ca 6 dl vatten med grädden,sojan,maggin och fonden.Pressa i vitlök och krydda till önskad smak och låt småputtra i ca 20 minuter tills riset eller potatisen blir klart. Red av med maizena. Smaka av och servera.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (1)

    monicadanell 2 april 2012

    Har nu ätit din smarriga älgskavs gryta kanon gott blir en favorit här hemma hoss mej en 5 ger jag dej monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben