Blommig falukorvgryta tricolore

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

En snabb och lättlagad gryta som är dessutom ganska fettsnål...... Serveras efter önskemål med pasta, ris eller potatis God även dagen efter i matlådan

Ingredienser

  • 800 g falukorv (1 ring)
  • 1 stor gul lök
  • 1 kg djupfryst broccolimix (broccoli, blomkål och morötter)
  • 2,5 dl lätt matlagningsgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 hönsbuljongtärning
  • (Salt)
  • Svartpeppar
  • 2 msk majzena för ljusa redningar
  • Instruktioner

    1. Skär upp korven i strimlor. Hacka löken. Fräs korv och lök i en panna (inget fett behövs då korven släpper snabbt ut "saft").
    2. Tillsätt broccolimixen och häll på grädde och mjölk.
    3. Koka upp och tillsätt tomatpuré och buljongtärning.
    4. Krydda med peppar och ev mer salt
    5. Grytan är klar när gönsakerna är mjuka.
    6. Tillsätt till slut maizenan och låt sjuda ytterligare någon minut tills den tjocknar lite.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    anluk 28 maj 2010

    Oj va gott och oj va enkelt. En ny favorit istället för vanlig korv stroganoff. Klar 5:a faktiskt eftersom hela familjen gillade det. Hade spagetti till och det var super.

    heom 16 januari 2011

    Har blivit en favorit bland korvrätterna! Så bra också med nyttiga grönsaker i som hela familjen äter :) !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben