Krispig mandellax med blommig potatis

Serverar: 4 portioner

Lägger man kvistar av örter på potatisen bibehålls växtens karaktär. Prova gärna andra örtkryddor som oregano och salvia.

Ingredienser

  • 450 g laxfilé, portionsbitar
  • 1 msk smör, mjukt
  • 1 tsk salt
  • 1 dl flagad mandel
  • 2 msk bladpersilja, hackad
  • 50 g cheddar eller emmentaler, riven
  • 8 st potatisar
  • 0,5 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 knippe färsk timjan
  • Till servering
  • 50 g haricots verts
  • 1,5 st röd paprika, strimlad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skär fisken i portionsbitar om det inte är gjort. Lägg fisken i en ugnssäker form. Bred på smör, salta.
    3. Blanda mandel, persilja och ost. Strö det över fisken. Skala potatisen och dela den. Är den stor så skär den i cm-tjocka skivor.
    4. Lägg potatisen runt fisken. Pensla ovansidan på potatisen med olja. Salta potatisen och lägg på kvistar av timjan.
    5. Stek ca 25 minuter mitt i ugnen tills fisk och potatis är genomstekta och fått fin färg.
    6. Servera med haricots verts och röd paprika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben