Blommig falukorv på grön äng
Den perfekte rätten till barnkalasen, och till matkinkiga barn !
Synintrycket lär ju skapa halva smaken enligt proffsen.
Uppfunnen av min svägerska med matkinkiga barn och eget barnasinne !
Serveras gärna med makaronmix som jag också lagt in på MK.
Ingredienser
750 gr falukorv
350 gr spenat hackad. Fryst
1½ msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
2 ägg
Dekoration
Tomatpuré
majonnäs
Instruktioner
- Skär korven i ca 1 cm tjocka skivor.
Tryck ut blommönstret med pepparkaksmått. ( spillbitarna fryses och används till pytt e.dyl.)
Ställ in ett stort tomt uppläggningsfat eller långpanna i ugnen.
Sätt ugnen på 60-70 grader.
Koka äggen i ca 10 min.
Värm den frysta spenaten på medelstark värme i en kastrull.
Rör ut mjölet i grädden och rör ner i spenaten.
Låt småkoka i 3-4 min.
Stek korven på medelstark värme.
Skala och skiva äggen.
Ta ut det uppvärmda fatet ur ugnen.
Bred ut spenaten i jämt tunt lager i botten.
Lägg på falukorvsblommor och skivade ägg i ett snyggt mönster.
Lägg en liten klick tomatpuré och/eller majonnäs i mitten av varje falukorvsblomma.
- Servera gärna med makaronmix med grillkrydda.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jag har preciserat beredningen av spenat och ägg. Har även lagt till en kompletterande bild.