Blommig falukorv på grön äng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Den perfekte rätten till barnkalasen, och till matkinkiga barn ! Synintrycket lär ju skapa halva smaken enligt proffsen. Uppfunnen av min svägerska med matkinkiga barn och eget barnasinne ! Serveras gärna med makaronmix som jag också lagt in på MK.

Ingredienser

  • 750 gr falukorv
  • 350 gr spenat hackad. Fryst
  • 1½ msk vetemjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 ägg
  • Dekoration
  • Tomatpuré
  • majonnäs
  • Instruktioner

    1. Skär korven i ca 1 cm tjocka skivor. Tryck ut blommönstret med pepparkaksmått. ( spillbitarna fryses och används till pytt e.dyl.) Ställ in ett stort tomt uppläggningsfat eller långpanna i ugnen. Sätt ugnen på 60-70 grader. Koka äggen i ca 10 min. Värm den frysta spenaten på medelstark värme i en kastrull. Rör ut mjölet i grädden och rör ner i spenaten. Låt småkoka i 3-4 min. Stek korven på medelstark värme. Skala och skiva äggen. Ta ut det uppvärmda fatet ur ugnen. Bred ut spenaten i jämt tunt lager i botten. Lägg på falukorvsblommor och skivade ägg i ett snyggt mönster. Lägg en liten klick tomatpuré och/eller majonnäs i mitten av varje falukorvsblomma.
    2. Servera gärna med makaronmix med grillkrydda.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Anderstam 26 februari 2012

    Jag har preciserat beredningen av spenat och ägg. Har även lagt till en kompletterande bild.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben