Falukorvgryta Tomat & Basilika

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 20 minuter

Eget recept, inspirerad av maggi´s recept på matklubben (Mustig kasslergryta)

Ingredienser

  • 300 g falukorv
  • Smör/olivolja
  • 2-3 tsk curry
  • 1-2 klyftor vitlök
  • ⅕ strimlad purjolök ( gröna bladen)
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 2dl crème fraiche "tomat och basilika"
  • 1dl filmjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär falukorven i tunna strimmlor, bryn i smör och eller olivolja. Tillsätt curry, vitlök och paprikan. Låt puttra någon minut, häll i crème fraiche samt den strimmlade purjolöken. Rör om och häll sedan på filmjölken rör om igen och tillsätt tomatpurén. Fortsätt att röra om låt stå och puttra ytterligare några minuter.
    2. Om ni vill få konsistensen något lösare, häll på lite mer filmjölk och rör om. Puttra någon minut till. Smaka av med salt och svartpeppar om så behövs.
    3. Servera med ris eller pasta, samt grönsaker om så önskas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben