Vegogryta med kikärtor, tomat och basilika

Serverar: 4 portioner

Det här är en mycket matig gryta - servera gärna grytan med ett gott bröd.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk Norrmejerier smör till stekning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 400 g små cocktailtomater på burk
  • 2 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 4 morötter
  • 4 potatisar
  • 400 g färdigkokta kikärtor
  • 2 dl crème fraiche Mexican-Chili
  • Salt
  • Peppar, nymalen
  • Basilika, färsk efter smak
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka lök och vitlök.
    2. Fräs löken i smör i en gryta tills den är mjuk. Tillsätt tomatpuré, spiskummin och paprikapulver. Häll i tomater och vatten. Lägg i lagerbladet och låt puttra i 10 minuter.
    3. Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar. Lägg dem i grytan och låt puttra i ytterligare 15 min.
    4. Häll av och skölj kikärtorna genom ett durkslag. Tillsätt kikärtorna och vänd ner crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Strö över basilika.
    5. Servera gärna grytan med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben