Pastasås på lövbiff

Serverar: 4 portioner

Mycket god pastasås på lövbiff. Senapen är pricken över i't...

Ingredienser

  • 250-300 g pasta tricolore, tagliatelle eller någon annan pasta
  • Sås
  • 1 liten purjolök
  • 150 g champinjoner
  • ca 300 g lövbiff
  • 2 msk margarin eller smör
  • 2 dl crème fraiche
  • ca 1 dl matlagningsgrädde
  • 2-3 msk osötad senap
  • ½ tsk salt
  • malen svartpeppar
  • 1 tsk dragon
  • Tillbehör
  • Riven ost
  • (4 äggulor)
  • Instruktioner

    1. Skär purjolöken i strimlor. Skölj dem väl i kallt vatten. Skiva champinjonerna och strimla lövbiffen.
    2. Fräs purjo och svamp några minuter i en del av margarinet. Lägg över det i en kastrull.
    3. Bryn biffen i omgångar i resten av margarinet. Lägg över det i kastrullen.
    4. Blanda ner crème fraiche och grädde. Smaksätt med senap, salt, peppar och dragon. Låt puttra i ca 5 minuter.
    5. Koka pastan enligt paketet och servera den het tillsammans med såsen, (ev. råa äggulor) och riven ost.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4
    13

    Kommentarer (2)

    The_mama97mia 6 augusti 2009

    Gjorde nästan så här, men ingen svamp, inte cr fr, bara matlagn grädde, ej dragon men timjan, samt hade jag i tomatpuré, grönsaksfond o en skvätt svarta vinbärssaft. Jättegott. Hade inga av dina föreslagna tillbehör heller.

    Kajac 25 september 2009

    Hahaha...! Hoppas att du ändå gillade "mitt" recept. ;-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben