Sötsyrlig gös med rödlöksmarmelad

Serverar: 2 portioner

Att steka fisk är något av det snabbaste och enklaste man kan göra.

Ingredienser

  • 250 g gösfilé eller annan vit fisk med skinn
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 krm salt
  • Rödlöksmarmelad
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ½ msk mörk soja
  • 1 msk muscovadosocker
  • ½ msk pressad lime
  • 1 msk fisksås
  • Tillbehör
  • 1 påse babyspenat (80 g)
  • 175 g kokt ris/person
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i bitar. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek fisken med skinnsidan ner i 2 min. Salta. Vänd fisken och stek ytterligare 1 minut. Ta upp fisken och håll den varm.
    2. Skala och skiva rödlök och vitlök fint. Sänk värmen och stek löken i stekpannan efter fisken ca 2 min. Tillsätt sojasås, socker, limesaft och fisksås. Låt det koka ihop med löken. Häll lökblandningen över fisken och servera med babyspenat och ris.
    3. Ca 430 kcal/portion varav ca 7 g fett ca 59 g kolhydrater ca 31 g protein

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben