Sötsyrlig panna nana memi

Serverar: 4 portioner

Nana memi är de karibiska orden för ananas.

Ingredienser

  • 400-500 g magert, benfritt fläskkött i skivor, t ex färsk skinka
  • 3 msk japansk soja
  • 1/2 msk olja
  • 2 gula lökar, skurna i smala klyftor
  • 4 dl ljus buljong
  • 1 liten burk (ca 200 g)ananasskivor i juice, spara juicen
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1-2 msk riven eller finhackad, färsk ingefära
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 1 liten squash
  • 1/2 röd paprika
  • 1 msk maizena + vatten
  • Instruktioner

    1. Skär köttskivorna i rätt breda strimlor och lägg i en skål. Häll på soja och rör om.
    2. Bryn köttstrimlorna lätt i olja i en låg, vid panna. Lägg i lökklyftorna. Häll på buljong och juicen från ananasburken.
    3. Tillsätt vinäger, tomatpuré, ingefära, vitlök, salt och peppar. Låt det hela sjuda under lock cirka 15 minuter.
    4. Skala squashen grönrandig på längden, skär den i tjocka skivor, sedan i fjärdedelar och lägg i köttpannan. Skär och tillsätt ananas och paprika i bitar.
    5. Låt sjuda cirka 5 minuter till och rör till sist i maizena, utrörd i lite vatten och koka upp.
    6. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben