Lövbiff i panna med bacon och mjuk paprikaost Pikante

Serverar: 4 portioner

Gott , snabbt och enkelt. "Simsala bim "så är en superrätt tillagad och gott är det!

Ingredienser

  • 4 skivor lövbiff, rejäla, gärna lite tjockare än dom tunnaste
  • 1 gul lök , hackad
  • ½ pkt bacon , 70 g
  • Paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • Smör att steka i
  • Såsen
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g flöde pikant ost , mjuk paprikaost
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • Cognac, efter eget tycke och smak
  • 1 msk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär baconet i mindre bitar och hacka löken.Stek lök och bacon några minuter och lägg åt sidan. Stek lövbiffen hastigt i smör på hög värme, nån minut på båda sidor. Lägg åt sidan och gör såsen i pannan.
    2. Vispa ur pannan med vatten. Lägg i buljongtärningen, grädde, crème fraiche och mjukosten. Koka upp och häll i en skvätt soja och cognac. Smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg i köttet, bacon och löken igen och låt puttra en liten stund så köttet blir genomlagat.
    4. Servera med pressad potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    MathildaJerner 30 november 2010

    Jättegod maträtt, gubben blev alldeles till sig :)

    halen6966 30 november 2010

    Vad kul att han/ ni tyckte att det var gott! Jag tycker mycket om detta recept. Mvh Helén

    bjboman 17 augusti 2013

    Supertack, för ett så kalasgott recept! Blev bjuden idag på detta av min sambo och jag kan lova att det INTE var sista gången vi åt denna festmåltid.

    Lars-Åke Karlsson 6 november 2022

    Mycket lättlagad rätt, fantastisk krämig och god sås!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben