Gös med dilltomater

Serverar: 4 portioner

En krämig sås med milda smaker passar perfekt till den goda gösen.

Ingredienser

  • gösfilé 600 g
  • 1½ tsk salt
  • 1 dl ströbröd
  • smör
  • 250 g kösbärstomater
  • 1½ dl hacad dill
  • 2½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Krydda fisken med hälften av saltet och vänd i ströbröd. Stek i smör i en panna ca 2 min på varje sida. lägg i halverade tomater och dill i pannan. Krydda med resten av saltet. häll på grädden. Koka under lock ca 5 min. servera med kokt potatis och haricots verts.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    6
    19

    Kommentarer (9)

    Queenie 31 maj 2008

    Receptet är från Arla, så då laddar jag upp en bild åt dig därifrån.

    Queenie 31 maj 2008

    Nähä, det verkade inte funka ;(

    flabban 9 juli 2008

    Den blev supergod, kryddade med lite vitpeppar också. Får min man en gös till på kroken, blir det till att laga rätten igen.

    Dintan 8 september 2008

    Jättegod! Fick godkännande både från min man och vår granne! Den lagar vi igen!

    bocuracao 26 oktober 2008

    Jättegott blev det! Underbar dillsås, och gös är ju bara bland den goaste fisk som finns! Tack för receptet!

    bocuracao 7 december 2008

    En en gång lika gott. Mycket uppskattat av gästerna också!

    saxa 15 mars 2010

    Är väldigt skeptisk till panerad fisk med sås och ännu värre i sås , "MEN" jag gav detta en chans och det gjorde jag inte för sista gången. Det var väldigt gott, jag lade också till vit-peppar.

    anluk 19 oktober 2012

    OJ vilken fullpoängare. Så otroligt gott och enkelt. Kommer serveras fler ggr. Själv hade jag pressad potatis till eftersom jag älskar det. Längtar redan till nästa gång vi gör detta goda.

    mclaren5 17 januari 2016

    Så gott o smidigt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben