Svampstekt persiljespäckad gös

Serverar: 4 portioner

Recept från kokboken "Fiskrätter" från 1955...

Ingredienser

  • 1 kg gös
  • 1 msk salt
  • Saften av ½ citron
  • ½ knippa persilja
  • 1 äggula eller ½ ägg
  • 1 ½ dl skorpmjöl
  • 60-70 g smör
  • 3/4-1 liter färska kantareller eller ½ burk konserverade
  • 3-4 dl varm grädde eller gräddmjölk
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Fjälla och tag ur gösen. Skölj den samt salta.
    3. Gör små fördjupningar i fisken och stick in persiljekvistar här och där. Pensla fisken med ägg och vänd den i siktat skorpmjöl.
    4. Smörj ett eldfast fat, en form eller långpanna. Lägg de råa rensade hela kantarellerna eller de konserverade kantarellerna vid sidan om fisken samt smörklickar.
    5. Ugnsstek den i 25-30 minuter i god ugnsvärme. Ös den ofta och späd mot slutet med grädde.
    6. Serveras direkt i formen eller upplagd på fat, ev. garnerad med sallad.
    7. Röding och även gädda kan anrättas på samma sätt.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    6
    19

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben