Fiskgratäng med gösfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Enkelt men känns lite lyxigt :)

Ingredienser

  • Potatismos för 4 personer som du har blandat i ett ägg i
  • 400-500 g fiskfilé (i mitt fall gös)
  • 1 burk räkstuvning (jag använde Abbas)
  • 1 ½ dl Laga Lätt matlagningsgrädde
  • 1 hackad urkärnad tomat
  • Lite persilja
  • Svartpeppar
  • Paprikapulver
  • 1 dl riven ost
  • Körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Smörj en ugnsfast form som rymmer filéerna och placera dem där i.
    2. Spritsa (eller lägg fint) potatismoset längs kanten på formen
    3. Blanda räkstuvningen med matlagningsgrädden, den hackade tomaten och persiljan och bred detta över fisken.
    4. Mal lite svartpeppar och paprikapulver över och strö sedan över riven ost.
    5. Sätt in i ugnen (200 grader) i ca 15-20 minuter tills potatismoset har fått en fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben