Gösfilé med två såser

Serverar: 4 portioner

En lyckad middag i glada vänners lag. Jag hade Kantarellsoppa med hasselnötter till förrätt och Karamelliserad brie som dessert.

Ingredienser

  • 600 g skinn- och benfri gösfilé
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk citronpeppar
  • ½ dl vetemjöl till panering
  • 2 msk smör till stekning
  • 4 portioner kokt ris
  • 1 ½ dl riven ost
  • Citronklyftor
  • Röd sås
  • 2 ½ dl tomatjuice
  • ½ grönsaksbuljongstärning
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • 1-3 stänk tabasco
  • 1 msk smör
  • Grön sås
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • ½ tsk salt
  • 1 dl hackad spenat
  • ½ dl sherry
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka riset. Blanda därefter i osten.
    2. Under tiden riset kokar så gör du såserna.
    3. Den röda: Koka upp juicen och smula i buljongtärningen. Smaksätt med vitlök, salt och tabasco. Avsluta såsen med att vispa i 1 msk kallt smör.
    4. Den gröna: Koka upp crème fraichen och smula i buljongtärningen. Tillsätt spenat, salt och sherry. Koka upp men låt inte såsen koka längre än 1 minut.
    5. Hetta upp stekpannan och skär gösen diagonalt i breda remsor. Blanda mjölet med kryddorna och vänd fisken i det. Stek ca 1-2 min på var sida så fisken blir gyllenbrun.
    6. Packa ostriset, i kaffekoppar, väl smorda med olja eller smör. Stjälp upp riset på heta tallrikar och lägg ut fyra gösfileér på varje tallrik så det bildas fyra fack. Fördela såserna i facken och garnera med små tunna citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben