Grillad gös med tabbouleh, vitlöksyoghurt och sötsur fänkål
Grillat när det är som bäst – färsk fisk med massor med godsaker till. Börja med att laga tillbehören och grilla fisken precis innan ni ska äta.
Gösen - 3.5 poäng portionen
Fräsch fänkål smakar härligt till grillad fisk. - 0.5 poäng portionen
Rostad vitlök ger en mjuk, härlig smak.- 2.5 poäng portionen
Korngrynstabbouleh - Smakrik, örtig och härligt tuggig!
3 poäng portionen
Totalt 9.5 poäng (viktväktare) för allt per portion
Ingredienser
4 gösfiléer, fjällade med skinnet kvar (à ca 150 g)
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Rostad vitlöksyoghurt
2 färska vitlökar
1 msk olivolja
2 dl matyoghurt
2 krm salt
1/2 krm nymalen vitpeppar
Korngrynstabbouleh
4 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 1/2 dl korngryn
3 tomater
2 krukor bladpersilja
1 kruka dill
1/2 citron, juice och skal
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
Sötsur fänkålssallad
1 fänkål
4 msk färskpressad citronjuice
2 msk strösocker
1 krm salt
1/2 krm nymalen svartpeppar
1/2 kruka dill
Instruktioner
- Gösen; börja grilla på skinnsidan i 2 min, vänd och grilla ytterligare 1 minut på köttsidan. Salta och peppra.
- Rostad vitlöksyoghurt; sätt ugnen på 200°.
Halvera vitlökarna, ringla över olja, rosta dem mjuka i ugn 20–25 min. Låt vitlöken svalna och pressa ut köttet med fingrarna. Blanda med yoghurt med stavmixer eller gaffel. Salta och peppra.
- Korngrynstabbouleh; koka upp vattnet med buljongtärningen. Tillsätt korngrynen och koka enligt anvisning på förpackningen. Häll av buljongen och skölj korngrynen i kallt vatten.
- Kvarta tomaterna, skär bort kärnhuset och hacka tomatköttet. Strimla persilja, hacka dill.
- Skrubba citronen väl i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa juicen. Blanda grynen med övriga ingredienser.
- Sötsur fänkålssallad ; skär fänkålen tunt, gärna med mandolin. Blanda med citron, socker, salt och peppar. Blanda ner plockad dill vid servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)