Gös med chokladtäcke, klyftpotatis och fruktsalsa.

Serverar: 4 portioner

Låter onekligen häftigt.

Ingredienser

  • 4 bitar gösfilé à ca 175 g
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk matolja
  • 100 g mörk choklad, 70%
  • Fruktsalsa
  • ½ liter jordgubbar
  • 2 nektariner
  • 3 kiwifrukter
  • 1 hackad chilifrukt
  • 1 liten finhackad rödlök
  • Saft av 1 lime
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk hackad färsk mynta
  • Salt
  • Peppar
  • Klyftpotatis
  • 8 stora potatisar
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°C. Salta och peppra gösfiléerna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Riv chokladen över fisken. Skär frukterna till salsan i mindre bitar. Blanda dem med resten av salsaingredienserna. Skär varje potatis i klyftor. Vänd dem i olja och lägg dem i en ugnssäker form. Salta. Stek potatisarna mjuka i ugnen i 20-30 minuter. Stek fisken i ugnen i 5-10 minuter, fisken är färdig när köttet är vitt. Servera fisken med fruktsalsa och klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    solkatten83 29 juli 2008

    Provade detta recept för ett par år sedan, blev ingen fullträff. Salsan var mycket god och chokladen fungerade väldigt bra till den, men tveksamt till fisken.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben