Abborre med kantareller och gräslökssmör

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Ni lyckliga som bor vid en sjö och kan fiska eran egen abborre. En annan får köpa. Detta är bara så gott. Det går även att ta gös.

Ingredienser

  • 300 g abborrfilé
  • 2 dl kantareller
  • Smör
  • Salt
  • Ströbröd
  • 50 g smör
  • 2 msk finhackad gräslök
  • Instruktioner

    Fräs kantarellerna i lite smör och ställ åt sidan. Salta fiskfiléerna lätt och vänd i ströbröd och stek dom sakta i en panna på medelvärme. Ett par minuter på varje sida. Lägg upp filéerna på varm tallrik, fräs hastigt kantarellerna och lägg omkring. Hetta upp smöret och skeda över fisken. Strö över gräslöken. Färsk potatis eller sparrispotatis är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    chunza 4 februari 2010

    Supergott,speciellt när man har egma abborrar=)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben