Potatisbåtar med lax

Serverar: 8 portioner

Igår kväll testade jag lite förrätter inför nyårsmiddagen, bla dessa goda potatisbåtar. Jag använde BD-FISK´s rosepeppar rökta lax, en lax som är mer mild rökt än den kallrökta. Potatisbåtarna kan ätas kalla eller ljumna.

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 8 skivor kallrökt lax
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Saft av en ½ citron
  • 1 liten knippa dill
  • 50 g svart kaviar eller Kalix löjrom
  • Instruktioner

    1. Tvätta potatisarna och koka dem med skalet på, de ska inte vara överkokta. Dela potatisarna mitt itu på längden. Bäst passar mandel- eller sparrispotatis. Men jag kokade större bintjepotatis och det gick bra (det var den sorten jag hade hemma).
    2. Krydda créme fraichen med salt och peppar och rör i citronsaften. Hacka dillen och rör i. Här tog jag och rörde i löjrom i créme fraiche blandningen, eftersom jag inte förmår mig att stoppa svart kaviar i munnen.
    3. Skär laxen i 3 cm breda strimlor. Lägg potatishalvorna på en tallrik. Klicka på créme fraiche röran. Rulla ihop laxremsorna och lägg dem ovanpå CF röran. Jag hackade laxen i små bitar och strödde över istället.
    4. Dekorera med dill och ev en citronklyfta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben