Örtgriljerad påskkalkon

Påskbuffé då är detta perfekt och gott att bjuda på...

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 1 sousvidekokt kalkonbröst ca 1 kg
  • 1 dl hackade örter t ex persilja, basilika
  • 1 dl ströbröd
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 3 krm nymald svartpeppar
  • 1 kvist minitomater
  • Potatis och savoykål
  • 1 kg sparrispotatis
  • 1 mindre savoykålshuvud
  • 2 dl kaffegrädde
  • 2 msk gula senapsfrö
  • 1 tsk salt
  • 3 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnsfast form och lägg i kalkonbröstet.
    2. Blanda samman örthacket med ströbröd, olja och kryddor. Fördela på kalkonbröstets ovansida. Lägg tomatkvisten bredvid och sätt in i ugnen ca 30 min, tills kalkonen blivit genomvarm. Lägg folie på efter en stund så att inte örterna bränns.
    3. Tvätta potatisen och koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Halvera dem. Skär ner savoykålen i strimlor och koka dem i grädde, smaksatt med senapsfrö och kryddor.
    4. Vänd till sist ner potatisen och servera till det örttäckta kalkonbröstet med de syrliga, ugnsbakade tomaterna till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben