Påskkalkon med tomatvinegrette

Serverar: 6 portioner

Bjud på påskbuffén - eller den här rätten går även utmärkt att servera som en ensamrätt med kokt pasta eller ris, och broccoli.

Ingredienser

  • 400 g påskkalkon, kokt kalkonbröst i skivor
  • Tomatvinegrette
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl balsamvinäger
  • 2 dl tomatjuice
  • 4 kvistar färsk basilika
  • 1 dl rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Mixa ihop alla ingredienser till tomatvinegretten i en mixer eller matberedare. Smaka av med salt och peppar.
    2. Lägg upp påskkalkonen på ett fat och ringla över tomatvinegretten. Låt marinera minst 1 timme, det går bra att förbereda dagen innan.
    3. Dekorera med basilika. Denna rätt går även utmärkt att servera som en ensamrätt med kokt pasta eller ris, och broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben