Sparrispotatis och köttfärssås

Serverar: 4 portioner

Har du ätit köttfärssås med potatis någongång?...om inte har du nu chansen!

Ingredienser

  • 1 kg Svegro sparrispotatis
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 600 g köttfärs
  • 1 burk tomater, 400 g
  • 4 msk Svegro färsk oregano
  • 4 msk Svegro färsk timjan
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg den oskalade potatisen i kokande saltat vatten och sjud i 20 min.
    2. Fräs gul lök och vitlök mjuka i olja. Lägg i köttfärsen och mosa sönder med en gaffel, stek ytterligare någon minut.
    3. Slå på tomaterna, 3 dl vatten och låt koka ca 5 min. Rör ner färska örter och smaka av med salt och peppar.
    4. Bryt eller skär potatisen i mindre bitar och blanda ner i köttfärssåsen.
    5. Hyvla över lite parmesan, gott!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben