Cataplana

Serverar: 4 portioner

Portugisisk fiskgryta, suveränt god och mustig

Ingredienser

  • 500 g skaldjur, musslor och räkor
  • 500 g fisk av lax, bläckfisk, makrill och/eller vit fisk som torsk
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 burk skalade hela tomater
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk grovt hackad färsk koriander
  • 3 msk grovt hackad färsk mynta
  • 2 buljongtärningar, höns och fisk
  • Instruktioner

    1. Skiva lök och paprika. Pressa vitlök. Koka ihop lök, paprika och vitlök med olivolja och tomater i en större kastrull med lock. Tillsätt buljong. Släng öppna (döda) musslor. Placera skaldjur och fisk i bitar på tomatröran. Sätt på lock och tyngd. Koka på medelvärme cirka 20 minuter.
    2. Servera med ris, kokt potatis eller friterad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Countrygirl 22 februari 2008

    Den blev lite tunn men med en god smak.

    Nettie 16 mars 2008

    Denna rätt kommer att återkomma fler gånger i mitt kök. Jag redde av med lite maizena så att såsen blev lite tjockare.

    mammis 10 juni 2014

    Fantastisk god......jag lade även i chili

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben