Cataplana a'la Jan-E

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Nationalrätt från Portugal

Ingredienser

  • 2 röda paprikor
  • 1 stor lök
  • 500g fläskkött (skinkstek) i tärningar
  • 3 st cabanoss i ca 2 cm bitar
  • 300 g rökt skinka eller kassler i tärningar
  • 4 torkade piri piri
  • 1 flaska vitt matlagningsvin
  • 4 stora tomater, spara 2 till garnering
  • 500 g oskalade räkor (stora)
  • 2 burkar musslor
  • 1/2 vitlök
  • Instruktioner

    1. Krossa vitlöksklyftorna. Tärna skinksteken, rökt skinka, skär 2 tomater och cabanoss.Krossa piripiri. Blanda och låt dra i 1 timme.
    2. Skär paprika och lök i bitar och fräs en stund. Tillsätt skinksteks-blandningen. Låt det koka ganska livligt under lock i 15 minuter.
    3. Skär de 2 återstående tomaterna i tunna skivor och täck maträtten, garnera med musslor och räkor.Lägg på locket och låt koka ytterligare 2 minuter. Servera med vitt bröd och ev. med aioli eller vitlökssmör.

    Liknande recept

    4.2
    2 h 45 min
    8
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben