Cupcakes ala lchf

Serverar: 9 portioner

Tid: 30 minuter

Chokladcupcake med cappuccinofrosting En mäktig cupcakes till alla som äter enligt lchf.

Ingredienser

  • Cake
  • 75 g smör
  • 100 g mörk choklad +70%
  • ½ dl sockerersättning
  • 2 st ägg
  • ½ st vaniljstång
  • Frosting
  • 150 g smör
  • 0,5 dl sockerersättning
  • 5 msk stark espresso
  • 3 msk vispgrädde
  • ½ st vaniljstång
  • Instruktioner

    1. Cake Smält smöret i en kastrull med chokladen. Vispa äggvitorna till maräng. Vispa äggulorna med socker och fröna från vaniljstången, poröst.
    2. Blanda i smör/chokladblandningen i äggblandningen och vänd sedan ner försiktigt marängen i smeten.
    3. Fyll muffinsformarna med smeten. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 5 minuter. Ta ut och låt kallna ordentligt
    4. Frosting Låt smöret stå i rumstemperatur och bli mjukt. Vispa smöret och socker ordentligt med elvisp. Häll i vaniljfröna, espresson och grädde. Vispa ordentligt i ca 5 minuter så att allt blandas väl.
    5. Ta en sprits och spritsa frostingen över kakan.
    6. Blommorna är sockerblommor och endast för dekoration...om man vill kan man använda riktiga blommor...

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    fiskensvea 9 juni 2010

    Fantastiskt goda! De bara smälter i munnen!

    evaullabritt 30 oktober 2011

    Jag tog små muffinsformar. Det blev 16 stycken. Möjligen kunde jag ha gjort dem ännu mindre. De är mäktiga.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben