Champinjonfisk

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lätt att göra och god är den också.

Ingredienser

  • 600 g fiskfilè t.ex torsk
  • 1 tsk salt
  • 2 ½ dl Keldas citronsås
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • ½ dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Strö över hälften av saltet. Häll över såsen. Stek i mitten av ugnen ca 15 - 20 minuter.
    3. Skiva svampen. Skala och skiva vitlöken. Fräs svamp och vitlök i smör i en stekpanna. Krydda med resten av saltet och persiljan.
    4. Ta ut fisken ur ugnen och strö blandningen över fisken. Servera med tomater och kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    anluk 7 mars 2010

    Mycket gott och mycket enkelt. Tack för en kanonbra vardagsfisk

    bullkorg 2 maj 2011

    Riktigt god vardagsrätt! Älskar de "vitlökiga" champinjonerna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben