Champinjonfisk som i Paris

Serverar: 4 portioner

Denna fiskrätt som tillagas i ugn är god med torsk eller vitling. En kall sås eller bara smält smör och kokta potatis passar utmärkt till.

Ingredienser

  • 750 g filé, torsk eller ännu hellre liten vitling
  • 3-4 schalottenlökar
  • 200 g färska champinjoner
  • 2-3 msk smör el margarin
  • 1 msk klippt persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • Instruktioner

    1. Ansa fiskfiléerna. Finhacka lök och svamp och fräs upp blandningen i det mesta fettet. Låt vätskan som bildas få koka in.
    2. Klipp i persilja och krydda med salt, peppar och citron. Det tar högst 5 minuter och ska inte bli brynt, bara lite mjukt.
    3. Smör en ugnssäker form med resten av fettet. Varva fisk och svampblandning i formen, låt understa och översta lagret vara svamp.
    4. Gratinera 35-40 minuter i 200º så att fisken blir genomstekt - tiden beror på hur tjocka filéerna är.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben