Gratinerade tagliatelle à la café de Paris

Serverar: 4 portioner

Tagliatelle gratängen passa också bra till oxfilé, fläskfilé eller stekt vilt kött.

Ingredienser

  • 10 st schalottenlökar
  • 5 st marinerade soltorkade tomater
  • Salt
  • Peppar
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 tsk smör, + smör till formen
  • 50 g aromsmör café de paris, färdigköpt
  • 5 dl rensade kantareller
  • 2 msk rosmarinblad
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Hetta upp smöret i en stekpanna. Bryn kycklingfiléerna runt om så de får fin färg, salta och peppra. Efterstek på svag värme under lock 5– 7 minuter, kolla att kycklingen är färdig. Ta upp kycklingen och håll den varm.
    3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
    4. Skala och skiva löken, strimla tomaterna.
    5. Lägg aromsmöret i grytan och hetta upp det på medelstark värme. Fräs löken, tomaterna och svampen i 3 minuter. Blanda i rosmarinblad.
    6. Blanda de stekta grönsakerna och svampen med pastan och osten på ett smort ugnssäkert fat. Ringla över grädden.
    7. Gratinera i mitten av ugnen i 5 minuter, tills osten smält och pastan fått fin färg. Toppa med kycklingfiléerna skurna i skivor. Peppra.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Helida 29 oktober 2008

    Wow, jättegott. Affären jag handlade i hade inte färsk svamp så det blev två burkar kantareller. Vi hade heller inte tagliatelle hemma utan tog en annan sorts pasta. Min man tyckte gott att det kunde vara lite mer grädde medan jag tyckte det var lagom. Detta kommer vi absolut göra igen. Både till vardags och till helg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben