Klassiskt tillbehör till stekt och grillat kött.
Detta är ett restaurangrecept, därav mängderna. Men det går alldeles utmärkt att minska ner proportionellt. =)
Ingredienser
1 kg smör
60 g tomatketchup
25 g dijonsenap (slät, ej grov)
25 g kapris, avrunnen och grovt hackad
125 g schalottenlök, finhackad
50 g färsk kruspersilja, finskuren
50 g färsk gräslök, finskuren
5 g torkad mejram
5 g torkad dill
5 g färsk timjan, endast bladen
10 blad färsk fransk dragon, grovskurna
½ krm malen rosmarin
1 vitlöksklyfta, pressad eller mycket fint hackad
8 ansjovisfiléer, avrunna och skurna i bitar
1 msk god konjak
1 msk madeira
1 tsk worcestershiresås
½ tsk paprikapulver
½ tsk currypulver
½ krm cayenne
8 vitpepparkorn, grovkrossade
Saften av en citron
Cest av ½ citron
Cest av ¼ apelsin
12 g salt