Café de paris kotletter med vitlöksost

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En mycket god enkel festrätt där kotletterna kan bytas ut mot kycklingbröst eller fläskfilé om man vill. Dragonsmaken från cafe de paris såsen möter vitlöksosten och tycke uppstår! Serveras med ris eller en god potatisrätt. Gratäng, hasselbackspotatis, pressad eller vad man föredrar.

Ingredienser

  • 4 kotletter
  • 200 g dessertost med vitlök
  • 100 g Rydbergs Café de paris sås på påse
  • 1 msk dragon
  • 1 msk persillade
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk aromat (eller salt)
  • ca 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra kotletterna. Bryn dem på båda sidorna. Slå på vattnet och buljongtärningen. Låt sjuda ca 5 min. Slå på café de paris såsen, vitlöksosten, pressad vitlök och kryddorna. Låt sjuda ihop ytterligare 15-20 min. Smaka av.
    2. Är såsen för salt/tjock späd med lite grädde eller om det behövs mer salt tillsätt mer aromat. Om man vill ha tjockare sås så red med lite vatten och potatismjöl.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Anderstam 7 oktober 2012

    En superb rätt som gladde våra smaklökar. en given 5 poängare.

    bjuranna 26 juni 2013

    Smakrikt och uppskattat av hela familjen. Fick dock slå på en del grädde eftersom jag tyckte det blev för salt. Redde av såsen med lite Maizena också. Serverades med ris, vilket passade bra. Men till resterna imorgon får det bli färskpotatis.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben