Tomat de paris soppa

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

Snabbt enkelt och billigt gör ni denna soppa. Är fyllig och lite tjockare än vanlig tomatsoppa. Med en härlig egen karaktär.

Ingredienser

  • 400 g krossade tomater
  • 500 g passerade tomater
  • 50 g smör
  • 1 gul lök (100 g)
  • 1 klyfta vitlök
  • ½ citron (saft och skal)
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 23 g café de paris såspulver (1 påse)
  • 1½ dl vatten
  • 1-2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Finhacka den gula löken och riv skalet av citronen. Fräs gul lök i smöret så den blir glansig, lägg i citronskalet. Pudra över mjöl och såspulver, rör om och tillsätt alla tomater och vatten.
    2. Smula i buljongtärning, pressa i vitlöken och citronsaften. Koka upp under omrörning, låt sen småkoka i 10-15 minuter. Späd med vispgrädde till önskad konsistens, smaka av med salt och peppar. FÄRDIGT!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben