Snabbt enkelt och billigt gör ni denna soppa.
Är fyllig och lite tjockare än vanlig tomatsoppa.
Med en härlig egen karaktär.
Ingredienser
400 g krossade tomater
500 g passerade tomater
50 g smör
1 gul lök (100 g)
1 klyfta vitlök
½ citron (saft och skal)
1 msk vetemjöl
1 tärning hönsbuljong
23 g café de paris såspulver (1 påse)
1½ dl vatten
1-2 dl vispgrädde
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
- Finhacka den gula löken och riv skalet av citronen.
Fräs gul lök i smöret så den blir glansig, lägg i citronskalet.
Pudra över mjöl och såspulver, rör om och tillsätt alla tomater och vatten.
- Smula i buljongtärning, pressa i vitlöken och citronsaften.
Koka upp under omrörning, låt sen småkoka i 10-15 minuter.
Späd med vispgrädde till önskad konsistens, smaka av med salt och peppar.
FÄRDIGT!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...