Italiensk soppa med tomat, baskilika och kornris

Serverar: 4-6 portioner

En god soppa med sting av sambal oelek.

Ingredienser

  • 2 burkar hela tomater (á 400 g)
  • 2 gula lökar
  • 2 msk hackad basilika
  • ½ dl konc kyckling- eller grönsaksfond
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 2 tsk socker
  • 2 dl kornris
  • 2 msk olivolja
  • Ca ½ tsk salt
  • Instruktioner

    Skala löken och grovhacka. Fräs lök och basilikan i olivoljan. Tillsätt tomater, vatten och fond och koka i ca 10 minuter. Ta kastrullen från plattan och mixa soppan slät. Tillsätt sambal oelek och socker. Rör om. Blanda ner kornriset och koka på medelvärme i 10 minuter och smaka av med saltet. Tillsätt mer vatten om soppan är tjock. Garnera med ev mer basilika och lite hyvlad pecorinoost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben