Italiensk soppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Jättegod och enkel att tillaga

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 burkar krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 tsk oregano
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Skala och hacka gul- och vitlöken. Fräs detta mjukt i smör i en kastrull. Rör i tomater, vatten, buljong och oregano. Låt soppan koka i 10 min. Rör ner grädden, låt soppan bli het. Serveras med riven ost och ett gott bröd

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    epi 20 oktober 2011

    Gud så gott det blev den kommer jag ha på nästa tjejmiddag . Vi serverade med cremfraich till och vitt bröd som jag lagr vitlökssmör och ost på gratinerat i ugnen.

    Relaterade Artiklar

    Michael Björklund Årets kock 2000
    Spänningen var hög och framtiden står på spel för de 6 finalisterna...

    Dagens ört - oregano
    Oregano är vild mejram som används mycket i grekisk och italiensk matl...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben