Kasslergratäng de Paris

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 45 minuter

Allt-i-ett i ugnen är bekvämt!

Ingredienser

  • 200 g kassler, strimlad
  • 200 g broccoli
  • 2 dl basmati- eller långkornigt ris
  • 1 burk skivade champinjoner
  • Peppar
  • 1 påse café de parissås (ev mjölk och smör till att göra såsen)
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka riset enligt anvisning på paketet. Tina broccolin och finfördela den i botten på en ugnsform.
    2. Sätt på ugnen på 200 grader.
    3. Fräs kasslern och champinjonerna med lite peppar i en stekpanna.
    4. När riset är klart så brer man ut det ovanpå broccolin, Sen breder man ut kasslerfräset ovanpå.
    5. Gör Café de Parissåsen enligt anvisning på paketet. Fördela den ovanpå kasslern.
    6. Gratinera i ugnen i cirka 20 minuter.
    7. Servera med färska grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (9)

    EowynUndomiel 19 oktober 2008

    Det verkar jättegott, ska definitivt pröva det!

    Mehera 25 oktober 2008

    Hade det till middag idag. Jätte gott!! Kommer absolut att laga denna rätt fler gånger.

    vonny 25 oktober 2008

    En god gratäng som jag kommer att göra flera gånger. Jag använde färsk lättkokt broccoli i den och det blev jättegott.

    maria_tomelilla 27 oktober 2008

    Tack för receptet, mycket gott och enkelt!

    VictorJ 28 oktober 2008

    Tack för receptet, detta var riktigt gott! Dubblerade receptet, vart dock inga champinjoner. Sparade lite grann av såsen att ha vid sidan om eftersom att jag gjorde dubbelt så mycket sås. Kommer att lagas igen!

    sarah10 31 oktober 2008

    detta var riktigt gott!

    Disen 21 februari 2009

    Åt detta ikväll och det var verkligen gott. Jag gjorde dubbel sats utav såsen, tycker att riset annars kan "dra åt sig" och det blir torrt. Enkelt och lättlagat. Kommer att göras fler gånger. Tack för receptet. Kram / Disen

    cuddly96 20 november 2011

    Gjorde en varriant på detta i kväll efter att ha blivit inspirerad av ditt reccept... Mycket mumsigt, tack för inspirationen!

    grassicats 14 mars 2015

    Tack för receptet, det var hur gott som helst.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben