Fromage blanc från Paris

Serverar: 4 portioner

Detta recept snappade jag ( Leila ) upp nyligen på en av Paris bästa krogar Restaurang Georges som ligger på taket av Centre Pompidou. Det är som en len yoghurt mousse som egentligen även ska vara smaksatt med mandelmjölk. Om man vill kan man droppa i en droppe bittermandel essens. Det är otroligt gott, snabbt och enkelt.

Ingredienser

  • 3 dl tjock grekisk eller turkisk yoghurt 10 %
  • 1 dl vispgrädde 40 %
  • 2 msk florsocker
  • 1/2 dl mandelspån
  • 4 msk flytande honung
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden fluffig.
    2. Blanda med yoghurt och florsocker.
    3. Rosta mandeln i en torr stekpanna.
    4. Fördela honungen i botten på fyra glas, fyll med moussen.
    5. Servera toppad med rostad mandel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben