Saftig kyckling tillsammans med krämig champinjonsås ger en delikat och mättande, lätt måltid.
393 kcal/portion
Ingredienser
1 dl vetemjöl
Nymald svartpeppar
4 kycklingbröstfiléer à ca 150 g
3 msk olivolja
3½ dl kycklingbuljong
1 msk färsk hackad dragon
100 g färska skivade champinjoner
25 g smör
2 msk färskpressad citronsaft
3 msk naturell yoghurt, 3 %
Salt
100 g ångkokta broccolibuketter
Instruktioner
- Blanda mjöl och svartpeppar. Vänd kycklingfiléerna i mjölet och skaka av dem så att överflödigt mjöl faller av. Spara det överblivna mjölet.
- Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme. Lägg i kycklingfiléerna och stek dem cirka 5 minuter på varje sida tills de är brynta och genomstekta. Ta upp kycklingen ur pannan, ställ den åt sidan, täck över med aluminiumfolie och håll varm.
- Rör ner 2 msk av mjölet i pannan och vispa ner buljongen lite i taget. Vispa ner dragon och låt koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt såsen sjuda 10 minuter utan lock tills den har reducerats.
- Tillsätt champinjonerna och låt dem sjuda 5 minuter. Vispa ner smöret och låt det smälta. Vispa ner färskpressad citron och yoghurt, värm upp men låt det inte koka. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp kyckling och broccoli på fyra tallrikar. Häll såsen över kycklingen och servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)