Champinjonkyckling med konjak

Serverar: 4 portioner

En lite lyxig men enkel helgmiddag!

Ingredienser

  • 1 st färsk eller fryst gödkyckling , 800-900 gram
  • 50 gram smör
  • 4 msk finhackad lök
  • 1 krossad buljongtärning
  • 3 dl vitt halvtorrt vin
  • 200 gram färska skivade champinjoner
  • Salt
  • Peppar
  • Ev. 4 cl konjak
  • Instruktioner

    1. Stycka den färska eller tinade kycklingen i 4 stora eller 8 mindre bitar.
    2. Stek sakta de kryddade kycklingbitarna ca 5 min. i smöret. Låt dem endast få svag färg, tillsätt sedan den finhackade löken och buljongkrosset. Låt allt fräsa samman några min., flambera sedan med konjaken.
    3. Tillsätt den skivade svampen, häll över det vita vinet och låt alltsammans långsamt puttra under lock ca 30 min. Tag upp kycklingbitarna och lägg över dem i en karott med lock, där kycklingen kan hållas varm.
    4. Koka ned såsen, tillsätt den ovispade grädden och reducera ytterligare tills såsen är lagom tjock.
    5. Häll såsen över kycklingbitarna och servera omedelbart. Bjud även på nykokta bandnudlar eller ett luftigt ris till denna rätt. En fräsch, blandad grönsallad, utan tomat, men med mild dressing passar också bra till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben