Champinjonomelett

Serverar: 4 portioner

Omelett passar fint som lunch, kvällsrätt, till supén eller på buffén. Du gör din omelett precis så elegant som du vill, det är fyllningen som avgör. Här en stuvning med champinjoner.

Ingredienser

  • 10 ägg
  • 4 msk vispgrädde
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Smör
  • Stuvning
  • 250 g champinjoner
  • Smör
  • 1 msk hackad gul lök
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk rött portvin
  • Garnering
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Stuvning: Borsta champinjonerna och dela dem i klyftor. Fräs svampen i smör tillsammans med hackad lök, tillsätt grädde och låt koka tills såsen tjocknar. Häll på vin och rör om, krydda med salt och peppar.
    2. Omelett: Vispa ihop äggen med grädde, salt och peppar. Hetta upp pannan med en stor klick smör. När smöret är brynt och slutat skumma hälls omelettsmeten i.
    3. Skaka pannan och rör med en gaffel tills smeten börjar stelna.
    4. Fatta pannan i vänster hand och slå lätta slag mot skaftet på pannan med höger knytnäve. Luta samtidigt pannan något nedåt.
    5. Lägg i stuvningen och rulla ihop omeletten.
    6. Lägg den på ett fat och strö hackad persilja över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Champinjonomelett
    Omeletter är lättlagade, smakar härligt och kan varieras i det oänd...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben